Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-08@03:34:25 GMT

نگاهی به جاذبه های دیدنی و گردشگری ندوشن- احمد جعفری*

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۳۴۱۸۱

نگاهی به جاذبه های دیدنی و گردشگری ندوشن- احمد جعفری*

ندوشن دارای جاذبه های متعدد گردشگری و آثار تاریخی است که نه تنها در طول ایام سال؛ بلکه در ایام تعطیل و عید نوروز گردشگران را به سوی خود جذب می کند؛ به طوریکه آنها از دیدن این مناظر طبیعی و تاریخی شگفت زده می شوند.
خوشبختانه طی سالهای اخیر با انجام زیرساخت های گردشگری از جمله مرمت بناهای تاریخی و ساخت بومی گردی های متعدد، شاهد حضور گردشگران داخلی و خارجی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بافت تاریخی بکر و دستخورده این شهر دارای آثار و بناهای تاریخی و ارزشمند است که هر کدام در نوع خود زیبایی خاصی دارد و هنوز زندگی به خوبی در این بافت در جریان است.
از ویژگی های اصلی این بافت جریان آب تنها قنات ندوشن است که از وسط شهر عبور می کند و جلوه ای خاص به حیات و بافت آن می بخشد.
آثار و ابنیه های ارزشمند موجود اعم از برج و باروها، قلعه، منارجنبان ، مساجد و تکایا و دربندها، خانه های قدیمی، بادگیر ها، حمام های قدیمی، حسینیه ها و آب انبارها و صد ها اثر دیگر از سرمایه های میراث فرهنگی و میراث به جای مانده از گذشتگان و پیشینیان است.
این شهر و بافت تاریخی آن در گذشته همچون ارگی زیبا حصاری در اطراف خود داشته و از طریق دروازه های متعدد شامل 12 دروازه امکان ورود به آن وجود داشته است و هنوز این دروازه ها استوار و محکم خاطرات روزگاران قدیم در خود دارند.
قدیمی های شهر می گویند در گذشته هر شب تمامی دروازه های شهر را می بستند و مردم بر بالای آن نگهانی می داند تا شهر از دزدان در امان باشد و مردم با آسودگی خیال استراحت کنند.
چشمه سارها، سنگ آب ها، آبشارهای از جمله مناظر زیبای طبیعی و جذاب ندوشن است که همه ساله شاهد حضور گردشگران زیادی از اقصی نقاط ایران و استان یزد است.
از شهر که بگذریم ندوشن دارای روستاهای زیبا و خوش اب همچون خوش آب، صدرآباد، حسن آباد، سورک، هفتهر و نیوک دارد که هر کدام دارای آثار و جاذبه های تاریخی و گردشگری زیبا و بی نظیر است.
یکی زیر ساخت های لازم برای توسعه و رونق گردشگری و از نیازهای اساسی این بخش احداث جاده نیمه تمام ندوشن – ورزنه است که در صورت تکمیل آن تحول عظیمی را در گردشگری منطقه ایجاد خواهد کرد.
این جاده می تواند مسیر ارتباطی جدیدی را به استان اصفهان بگشاید و علاوه بر اینکه برای استان یزد و شهرستان میبد حائز اهمیت است زمینه اشتغال در بخش ندوشن را نیز فراهم خواهد آورد .
با احداث این راه ضمن اینکه بیش از ۷۰ کیلومتر مسیر استان های یزد و اصفهان کوتاه می شود ، ندوشن و مناطق در حاشیه جاده نیز از بن بست خارج می شود و باتلاق بین المللی گاوخونی، قلعه خرگوشی و بافت تاریخی ندوشن به عنوان آثار طبیعی و گردشگری رونق بیشتری می گیرد .
همچنین با احداث آن، جاده ابریشم از طریق ( یزد – نیوک – علویه – ندوشن – مرزعه علی شفیع – قلعه خرگوشی – تالاب گاوخونی – ورزنه – اصفهان نیز احیاء می شود.
این محور به دلیل قرار گرفتن تالاب بین المللی گاو خونی از اهمیت بسزا و استراتژیکی برخوردار است و می توانند زیبایی های این تالاب را به گردشگران و مسافران هدیه دهد.
از شهر یزد، مرکز استان امکان سفر به ندوشن از سه مسیر شهرستان های تفت، میبد و مجتمع فولاد الیازی ایران وجود دارد که هر کدام به ترتیب 120، 110 و 80 کیلو متر طول دارد.
در پایان لازم است اعلام شود که مسئولان شهر این روز ها در تدارک میها شدن برای حضور و مهمان، مسافران و گردشگران هستند و تمام تلاش خود را در این زمینه به کار بسته اند تا شهر اماده ورود گردشگران شود.
امیدواریم امسال شاهد حضور گسترده تر مسافران و گردشگران در شهر زیبای ندوشن و میهمان نوازی بهتر مردمان خونگرم و نجیب این شهر باشیم.
خبرنگار ایرنا یزد
6198/ 6197
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 برج فولاد گردشگران داخلی و خارجی گردشگران و مسافران گردشگری 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۳۴۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ شعاعی با بیان اینکه در بحث بازآفرینی عمدتا دو رویکرد در کشور داریم که یکی از این رویکردها، رویکرد رایجی است که از طرف ستاد شرکت بازآفرینی نیز با هدف ایجاد مشوق لازم برای ساخت و تجدید بنای بافت‌های فرسوده پیگیری می‌شود، گفت: رویکرد این امر نیز آن است که هم بحث خدمات و هم بحث مخاطرات در آن دیده شود.

وی بابیان اینکه خروجی این رویکرد این است که به صورت کلی یا موضعی طرح‌هایی در این بافت‌ها اجرا می‌شود، ادامه داد: با توجه به اینکه بستر زیرساختی موجود در این بافت‌ها وجود دارد اقبال بر این است که از بستر‌های موجود استفاده شود، اما چون زیرساخت‌ها عمر زیادی دارند مشکلاتی در آنها خواهیم داشت.

معاون عمرانی استاندار زنجان با بیان اینکه در محلات هدف بازآفرینی شهری یک بخش مربوط به بافت فرسوده و یک بخش مربوط به بافت ناکارآمد است، افزود: در این زمینه باید تفکیک قائل شویم، زیرا بافت‌های ناکارآمد معمولا بافت‌هایی است که به لحاظ تفکیک و زندگی از دست حکمران خارج بوده و در طول ادوار گذشته سر و شکل گرفته است و معمولا محلاتی که به زورآباد‌ها معروف هستند این شکلی بوده‌اند.

شعاعی با بیان اینکه بافت‌های فرسوده نیز بافت‌هایی را شامل می‌شود که به لحاظ سابقه شهری در شهر‌های مختلف سابقه زیادی از زندگی در آن جا وجود دارد، گفت: عمر زیادی از بافت‌های فرسوده گذشته و معمولا در مراکز شهر قرار دارند و بافت‌هایی هستند که مردم شهر یک قرابت و یک همزاد پنداری با آن دارند.

وی با توضیح اینکه در بافت‌های فرسوده یک رویکرد این است که این بافت‌ها را با ضوابط و مسائل شهرسازی به روز کنیم، افزود: رویکرد‌های جدیدی که در کشور در حال اتفاق افتادن است توسعه گردشگری در این مناطق با اعطای تسهیلات و مشوق‌ها است که اگر درست اجرایی شود از طرح‌های بسیار خوب است.

معاون عمرانی استاندار زنجان با بیان اینکه درباره بافت‌های ناکارآمد مسائل مختلفی طرح موضوع می‌شود، گفت: از جمله این مسائل می‌توان به بحث‌هایی نظیر توانمندسازی و جابه‌جایی اشاره کرد که در مورد این بافت‌ها بررسی و مطالعات دقیق از اهمیت بسزایی برخوردار است و همچنین طرح‌هایی که آماده می‌شود حتما باید یک سیستم کارگزاری حتی در بافت‌های فرسوده نیز مستقر باشد، زیرا بخش‌های دولتی معمولا توان و فرصت کافی برای راهبری با تمام جزئیات نخواهند داشت.

دیگر خبرها

  • راهنمای دیدنی‌های تایلند: نقاطی که در سفر به این کشور حتماً ببینید
  • تصویب مطالعات طرح ویژه تفصیلی بافت تاریخی شهر ارومیه
  • آبشار کیگا کجاست ؟ چگونه به آنجا برویم ؟
  • بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • یک کشف دیواره تاریخی در همدان حین عملیات پیاده‌راهسازی
  • جیب‌بُرترین شهر و کشور اروپایی
  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین کاشان
  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین
  • جاذبه‌های گردشگری شیراز