Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@10:03:48 GMT

روستای 5000 ساله قطرم؛ ماسوله استان یزد

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۶۹۲۸۶

روستای 5000 ساله قطرم؛ ماسوله استان یزد

روستای تاریخی قطرم یکی از جاذبه‌های دیدنی شهرستان بافق است که به دلیل کوچه های مسقف غیر همسطح و پلکانی و آب و هوای خوشش، آنرا ماسوله استان یزد می‎‎خوانند.

به گزارش ایسنا - منطقه یزد، شهر بافق در استان یزد یکی از بهترین مناطق گردشگری در این منطقه‌ی کویر مرکزی ایران است که به دلیل نخلستان‌ها و صنایع دستی بی نظیرش، سالانه مسافران زیادی را به سمت خود جذب می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روستای تاریخی قطرم یکی از جاذبه‌های دیدنی این شهرستان است که در دامنه‌های غربی کوه‌های باجگان و در دره‌ای کوهستانی در ۴۳ کیلومتری جنوب شهر بافق واقع شده است و از لحاظ تاریخی قدمت طولانی و ۵۰۰۰ ساله دارد.

دیوارهای سنگی منازل مسکونی و باغات، کوچه‌های پر پیچ و خم و باریک، مسقف غیر همسطح و پلکانی که زیبایی چشم انداز این روستا را دو چندان کرده، این روستا را به ماسوله کویر و استان یزد شهره کرده است.

مردم این روستا که به آن «قدرم» یا «قدرام» نیز گفته می‌شود، به زبان خاص و متفاوت از شهر بافق صحبت می‌کنند و بیشتر به کشاورزی و دامداری و کار در معدن فعالیت دارند.

حصار حفاظتی روستای قطرم را کوه‌های کوهستانی مرتفع، شکل داده که در گذشته امنیت روستا را تأمین می کرده و امروزه مناسب کوهنوردی و سنگ نوردی هستند. البته بخشی از این کوهستان تخریب و جدا شده که به شکل یک دسته هاون در آمده و نمادی طبیعی و زیبا ساخته است.

این روستا دارای طبیعتی بکر است به طوری که برای هر گردشگری که برای اولین بار به آن سفر می‌کند، غیر قابل باور است و همین شرایط جوی و اقلیمی سبب شده تا این روستا به عنوان یک مقصد توریستی در بین گردشگران شهره باشد.

از لحاظ آب و هوایی روستای قطرم دارای شرایط جوی بسیار متبوعی است و می‌توان چهار فصل را در این شهرستان که عمدتاً دو فصل گرم و سرد دارد را مشاهده کرد.

طبیعت بکر روستای قطرم را درختان بنه، ارس، بادام کوهی، انجیر وحشی، آنغوزه و زیره و حیات وحش آن را بز، کل، میش، قوچ، کبک، تیهو و یوزپلنگ آسیایی تشکیل داده است.

در این روستا محصولات گرمسیری نظیر خرما، مرکبات در کنار محصولات سردسیری نظیر گردو و بادام کاشت شده است.

زیارتگاه پیر قطرم، قبرستان خورشیدی، تأسیسات آبی قدیمی نظیر استخر و آسیاب های آبی، مساجد، قلعه دختر، چندین کمینگاه، چشمه‌های متعدد درب گوشین، سی سبزی، پیروزی، آب مرغون، سنگ قصاب و درب دز با ستون‌های سنگی از دیگر دیدنی‌های این روستاست.

آب آشامیدنی سالم، برق، گیرنده دیجیتال تلویزیون، تلفن ثابت و همراه، دفتر مخابراتی و پستی، اقامتگاه بومی و تفریحی، جاده آسفالته برای دسترسی آسان امکانات رفاهی این روستاست.

تماشای طلوع و غروب آفتاب در این روستا بسیار دیدنی است. اهالی روستای قطرم از نظر سبک پوشش نیز به روش خود عمل می‌کنند و از دامن‌های بلند پین دار، چارقد و دستمال روی آن استفاده می‌کنند. پیراهن مردان روستا نیز متفاوت و یقه بسته با دو دکمه می‌باشد که جیبی بزرگ برای نگهداری لوازمی نظیر ساعت، نخ و سوزن، کبریت، چسب و سایر ملزومات دارد.

مردان روستا همچنین در تابستان و زمستان بر روی پیراهن خود جلیقه و کت می‌پوشند، زیر شلواری‌هایی به رنگ مشکی با پاچه نسبتاً گشاد نیز پوشش دیگری برای مردان در این روستا می‌باشد.

در این روستای خوش آب و هوا در دل کویر یزد، بازی‌های محلی مرسوم است که سبب می‌شود، گردشگران ساعاتی که در آن هستید را به خوشی سپری کنند. این بازی‌ها شامل گوی بازی یا چفته بازی، ذغال بازی، چش گریز یا قائم موشک امروزی می‌شود که از یادگارهای قدیم زنده مانده در این روستا است.

در این روستای تاریخی، آئینی قدیمی به نام تالو گردانی نیز برگزار می‌شود که اهالی این روستا آن را نمادی به عنوان طلب ریزش باران از خداوند می‌دانند.

مراسم اجرای این آئین نیز به این صورت است که اصولاً از بین جوانان یا نوجوانان روستا یک نفر انتخاب می‌شود سپس این شخص با انداختن یک دستمال بزرگ بر روی سر و زنگوله‌ای در دست، به همراه مردم به درب خانه‌های روستاییان رفته و از صاحب‌خانه، طلب نذری برای طبخ آش یا شکلات یا وجه نقد می‌کند و صاحب خانه نیز به فراخور توانش، نذری خود را به تالو هدیه می‌کند.



انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روستای قطرم شهرستان بافق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۶۹۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلودگی آب رودخانه روستای سنقرآباد به لطف گاوداری + فیلم

روستای سنقرآباد در شهرستان درگزین استان همدان واقع شده است. وجود گاوداری در این روستا به دو دلیل اهالی را رنجیده خاطر کرده است. به گفته شهروند خبرنگار ما از یک سو این گاوداری در زمین های جنگلی، کشاورزی و در بستر رودخانه بنا شده است و از سوی دیگر آب رودخانه این روستا به لطف گاوداری آلوده گشته است و بوی نامطبوعی از آن ناشی می شود.

شهروندخبرنگار ما با ارسال فیلمی وضعیت این رودخانه را به نمایش گذاشته است و از مسئولان درخواست رسیدگی دارد.

متن پیام شهروندخبرنگار

سلام خسته نباشید. تو روستای ما یه گاوداری شش هزار رأسی وجود دارد. اما این گاوداری را روی زمین‌های جنگل بانی و کشاورزی است. بستر این رودخانه آلوده شده و این آب دو سه کیلومتر جاری و جذب زمین می‌شود. آب این رودخانه کاملا آلوده است و گوسفندان ما که از این آب سیراب می شوند و تمام این محیط در معرض خطر است. بوی نامطبوع آبی که از این گاوداری خارج می شود بسیار آزار دهنده است خواهش می کنم رسیدگی کنید.

منبع: شهروندخبرنگار - همدان

بیشتر بخوانید:

تخلیه فضولات حیوانی رودخانه روستای همای علیا را آلوده کرد + فیلم و تصاویر

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

برای یادگیری اصول تصویربرداری خبری به صفحه «آموزش تصویربرداری برای شهروندخبرنگاران» مراجعه کنید

 

باشگاه خبرنگاران جوان شهروند خبرنگار شهروند خبرنگار

دیگر خبرها

  • بافت تاریخی روستای اصفهک با توجه مردم حفظ شده است
  • آب‌شرب شهرک سوخته امامزاده ابراهیم شفت پایدار شد
  • روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن
  • بهره مندی هزار و ۶۸۳ شهر و روستای کردستان از گاز طبیعی
  • آلودگی آب رودخانه روستای سنقرآباد به لطف گاوداری + فیلم
  • بازسازی روستای دهنو با مصالح بومی و محلی
  • آغاز طرح آبرسانی به روستای کم رضوان بندرلنگه
  • روستای تاریخی فهرج در چند قدمی پیوستن به دهکده‌های جهانی گردشگری
  • عکس هوایی از روستای چوبی شفت قبل از اینکه در آتش بسوزد!
  • عبور از رودخانه با طناب